Hvad er en kaskoforsikring?

Kaskoforsikringen

Kaskoforsikringen på et motorkøretøj (bil, MC, knallert m.m.) er faktisk køretøjets ulykkesforsikring. Den dækker tyveri, hærværk og de skader som du selv laver på dit køretøj.

For egen regning og risiko

Det er frivilligt, om du vil købe en kaskoforsikring eller spare pengene. Vælger du ikke at købe den, må du selv dækker udgifterne ved tyveri, brand, hærværk og de skader som du selv laver på køretøjet.

Parkeringsskader

Du skal også selv dække skader, hvor den ansvarlige ikke har givet sig til kende. Disse skader kaldes parkeringsskader.

Spørg selskaberne – de er forskellige

Du skal være opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsselskabernes forsikringsbetingelser. Så hvis du har et helt konkret spørgsmål, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab.

Høj risiko – ingen forsikring

Du kan komme ud for, at et selskab ikke vil sælge dig en kaskoforsikring, fordi de anser risikoen for at være for høj. Kontakt selskabet før du køber et køretøj. 

Kaskoforsikring

Ejere af et motordrevet køretøj (bil, motorcykler eller knallert) kan ud over den lovpligtige ansvarsforsikring også kaskoforsikre deres køretøj. Har man lånt penge til at finansiere købet, er det normalt altid et krav, at man køber en kaskoforsikring.

Forsikringen dækker enhver skade på det forsikrede køretøj samt tyveri af køretøjet. Der er dog nogle undtagelser:

Kaskoforsikringen dækker bl.a. ikke:

  • Skader opstået på grund af rust, slitage, stenslag i lak, ridser o.l.
  • Skader i mekaniske/elektriske dele, fx motor, medmindre skaden er opstået pga. brand, lynnedslag, eksplosion, tyveri, røveri, hærværk eller under transport på eller ved hjælp af et andet køretøj.

  • Skader lavet med vilje eller ved grov uagtsomhed
  • Skader forvoldt, mens køretøjet blev ført af en person, der var påvirket af spiritus, med mindre det kan dokumenteres, at føreren var uden skyld i uheldet
  • Skader indtrådt, mens køretøjet blev ført af en person, der ikke har kørekort, med mindre det kan dokumenteres, at den manglende kørefærdighed ikke var skyld i skaden.

Redningsforsikring ved biltur i udlandet

Ved kørsel i udlandet med et motorkøretøj med en tilladt totalvægt på højst 3,5 tons, rummer kaskoforsikringen også en redningsforsikring. De nærmere forsikringsbetingelser fremgår af det røde servicekort, du kan downloade eller få hos dit forsikringsselskab.

Retshjælpsforsikring sammen med kaskoforsikringen

På en bilforsikring med kaskodækning er der tilknyttet en retshjælpsforsikring, der i visse tilfælde betaler sagsomkostninger ved private retssager, der vedrører din bil samt tvister, der vedrører personskade opstået ved kørsel med bilen.

For at du kan bruge retshjælpsforsikringen, skal du i de fleste tilfælde først henvende dig til en advokat, der vil vejlede dig om, hvad du skal gøre.

Retshjælpsforsikringen har en maksimumdækning og selvrisiko, der er forskellig i forsikringsselskaberne.

Tilvalg på bilkaskoforsikring

I tilknytning til den almindelige bilkaskoforsikring er det i de fleste selskaber muligt at købe forskellige tilvalg. Her skal de vigtigste kort nævnes:
  • Friskadedækning, betyder, at man undgår præmiestigning ved fx skader på bilens glasdele, skader efter nedstyrtende genstande og skader som følge af tyveri og brand
  • Bilsavnsforsikring giver mulighed for erstatning enten som et nærmere bestemt beløb af reparationsudgiften ved en kaskoskade eller som et dagligt beløb, hvis bilen er stjålet
  • Værdiforringelse betyder, at man får udbetalt en kontant erstatning, hvis ens nyere bil (normalt højst tre år gammel) kommer ud for en alvorlig skade.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s